Historien om Fynbo

Fynbo Foods så første gang dagens lys i 2002, hvor fire tidligere kollegaer fra marmeladebranchen og jeg selv grundlagde virksomheden.

Baggrunden var ønsket om at etablere en større arbejdsplads i Vendsyssel i Danmark. En arbejdsplads, der på sigt kunne gøre sig gældende på markedet indenfor frugt- og grøntsagsbaserede fødevarer. Kvalitetsstandarden skulle hæves og produkterne skulle være sunde og bæredygtige.

Gennem høj forretningsmoral og etik, innovation, åben dialog, effektivitet og de bedste medarbejdere, er det i dag lykkedes at blive den førende marmeladeproducent indenfor områder som økologi, Fairtrade og produkter i handlens egne mærker. En udvikling og position, der er skabt gennem opbakning fra forbrugere, kunder og leverandører, og som vi både er stolte af og taknemmelige for.

-Richard Fynbo

RF Presse 13 Small

Mission og vision

Med fokus på bæredygtighed og innovation at fremstille, markedsføre og sælge forarbejdede, vegetabilske levnedsmidler af ensartet kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Det er på den baggrund virksomhedens mission at dække de kvalitets- og prisbevidste forbrugeres behov for sikre, friske og smagfulde vegetabilske levnedsmidler, samt servicere handlen med ønsker til egne produkter, ligesom virksomheden har en vision om at være handlens foretrukne samarbejdspartner i Norden og leverandør af danske nicheprodukter i resten af verden.

Fynbo-denmark-landscape-mission-vision-nature-natur-danmark.jpg

Værdier

Sammen tager vi ansvar og viser handlekraft
Sammen
Vi skaber resultater i samarbejde og gennem en åben og ærlig dialog, hvor vi har tillid til og respekt for hinanden.Ansvar
Moral og etik er nøgleord i enhver handling. Vi tager ansvar for en bæredygtig udvikling og opfører os ordentligt overfor hinanden og vores interessenter.Handlekraft
Vi er arbejdsomme og ihærdige i vores bestræbelser på at tilfredsstille kunden og indfri vores mål. Vi hopper ikke over, hvor gærdet er lavest og udskyder ikke noget til i morgen, der kan klares i dag.Vi støtter

Hos Fynbo Foods er vi opmærksomme på vores sociale ansvar, og vi gør, hvad vi kan for at bidrage til en bedre verden.
Hvert år støtter vi derfor forskellige organisationer og projekter, der er med til at gøre en forskel og som værner om både mennesker og natur.

Fynbo Support Logos Collage 2022

FN's verdensmål

Bæredygtig udvikling handler om at skabe balance mellem økonomisk vækst, social samhørighed og et godt miljø.

Med Fairtrade® produkter håber vi at give vores lille bidrag til at indfri FN´s verdensmål om at udrydde sult og fattigdom, skabe anstændige jobs og fremme ligestilling i fattige lande. Ligeledes tager vi hos Fynbo Foods et socialt ansvar i Danmark via vores virksomhedscenter for praktikanter og integrationsborgere, som opkvalificeres til ordinære jobs, ligesom vi altid har elever og lærlinge i uddannelsesforløb. Derudover støtter vi de unge på deres vej mod uddannelse og job ved at deltage i Hjørrings Kommunes Ungegaranti og DA Åben Virksomhed.

Hos Fynbo Foods anvender vi FSC certificeret pap og papir og medvirker dermed til bæredygtig skovbrug. Som den førende producent af økologisk marmelade fremmer vi ligeledes bæredygtigt landbrug.

Gennem ressourceoptimering og med fokus på ansvarlig produktion og forbrug af vand, el, bio- og naturgas samt ved kun at anvende grøn strøm fra nordiske vindmøller, har vi reduceret den relative CO2 udledning med mere end 50%.

Vi sorterer vores affald og sender hvert år mere end 100 tons affald opdelt i forskellige fraktioner, så som pap og plast, til genbrug i den cirkulære økonomi.

FNverdensmål-01.png