Svesketærte toppet med cheesecake

Lækker klassisk svesketærte med et twist af cheesecake!

Tip! cheesecake-toppen kan forberedes i god tid, hvilket gør dem perfekte at servere til fest og gæster.

FREMGANGSMÅDE

Så nemt er det

  • Antal personer 8-10 pers.
  • Tilberedningstid 25 min.
  • Bagetid 35 min.
  • Print
  • Share

Svesketærte
Smuldre smør og sukker sammen. Tilsæt salt og æg. Sigt hvedemel og bagepulver og ælt det hurtigt ind i dejen. Dejen skal hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. ⅔ af dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform (21 cm). Brug en gaffel til at lave lufthuller i tærtebunden.
Tærtedejen bages i 10 minutter i bunden af ovnen. Gem den resterende dej.

Cheesecake topping
Flødeost, sukker og saften samt skallen fra en halv citron piskes sammen. Rør æggene i og stop med at piske, når massen er ensartet. Fynbo Classic sveskemos fordeles over tærtedejen. Fordel cheesecake-massen over tærten.

Udrul den resterende dej, og skær den i tynde strimler. Placer strimlerne på tærten, så de danner et gitterlåg. Tærten bages i 30-35 minutter midt i ovnen, til tærtedejen er blevet gylden. Tærten serveres kold. Pynt med frisk citronmelisse.

INGREDIENSER

Det skal du bruge

Svesketærte
1 glas Fynbo Classic sveskemos
125 g blødt smør
150 g sukker
1 knivspids salt
1 æg
250 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Cheesecake
400 g flødeost naturel
85 g sukker
2 æg
½ ubehandlet citron

Pynt
Citronmelisse

Fynbo-classic-bagefast-mos-sveske-sveskemos-tærte.png
Fynbo-sveske-prune-blomme-plum-cake.png
Tilbage