Tærte til enhver lejlighed

Cheesecakes kan forberedes i god tid, hvilket gør dem perfekte at servere til fest og gæster.

FREMGANGSMÅDE

Så nemt er det

  • Antal personer 12 pers.
  • Tilberedningstid 1,5 timer
  • Bagetid 50 min.
  • Print
  • Share

Hak smør og sukker sammen. Tilsæt salt og æg. Sigt hvedemel og bagepulver og ælt det hurtigt ind i dejen. Dejen skal hvile i køleskabet i mindst 1 time (gerne natten over).

Tænd ovnen på 175 grader (varmluft). 2/3 af dejen rulles ud, og hældes i en smurt tærteform (ca. 21 cm). Brug en gaffel til at lave lufthuller i tærtebunden. Tærtedejen bages i 10 minutter i bunden af ovnen. Skær resten af dejen i strimler, som skal bruges til at danne et låg på tærten.

Flødeost, sukker og saften samt skallen fra en halv citron røres sammen med en håndmixer. Rør æggene i og stop med at piske når massen er ensartet.

Fynbo Premium Sveskefilling fordeles over tærtedejen. Fordel cheesecake-massen over tærten. Dan et gitter på toppen af tærten med dine strimler, for at lave låget. Tærten bages i 30-35 minutter midt i ovnen, til tærtedejen er blevet gylden. Tærten serveres kold. Kan evt. pyntes med røde skovsyrer.

INGREDIENSER

Det skal du bruge

Tærtedej
125 g blødt smør
150 g sukker
1 knivspids salt
1 æg
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 glas Fynbo Premium Sveskefilling

Cheesecake
400 g flødeost naturel
85 g sukker
2 æg
½ ubehandlet citron

Fynbo-Premium-bakestabel-bagefast-marmelade-bagværk.png
Fynbo-sveske-prune-blomme-plum-cake.png
Tilbage