Bagt grød med brombærmarmelade og sprød nøddetopping

Bagt grød er et lækkert alternativ til den klassiske havregrød. Grøden kan spises både varm og kold, hvilket gør den skøn til både weekender og hverdage. Brombærmarmeladen er tilsat for at tilføje den søde smag af bær.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer
  • Tid i alt 45 min.
  • Arbejdstid 30 min.
  • Share

Varm ovnen op til 180 grader alm. ovn.

Mos bananen i en skål med mælk og peanutbutter. Rør havregryn, vaniljesukker og kardemomme i.

Hæld grøden i et ovnfast fad og vend brombærmarmeladen groft i.

Smelt honning og smør i en kasserolle og tilsæt mandler, hørfrø og græskarkerner. Lad nøddeblandingen samle sig og fordel den over grøden.

Bag grøden i 30 min. og lad den køle lidt af. Server grøden med skyr og brombærmarmelade.

  • Varm ovnen op til 180 grader alm. ovn.
  • Mos bananen i en skål med mælk og peanutbutter. Rør havregryn, vaniljesukker og kardemomme i.
  • Hæld grøden i et ovnfast fad og vend brombærmarmeladen groft i.
  • Smelt honning og smør i en kasserolle og tilsæt mandler, hørfrø og græskarkerner. Lad nøddeblandingen samle sig og fordel den over grøden.
  • Bag grøden i 30 min. og lad den køle lidt af. Server grøden med skyr og brombærmarmelade.

Ingredienser

Det skal du bruge

3 dl havregryn (finvalsede)
1 moden Fairtrade banan
1 dl mælk
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. kardemomme
2 spsk. peanutbutter
4 spsk. Fairtrade bormbærmarmelade
1 spsk. honning
1 spsk. smør
40 g grofthakkede mandler
40 g hørfrø
30 g græskarkerner
Evt. skyr til topping

Fynbo-oekologisk-Fairtrade-marmelade_275g.png