Risalamande med kirsebærsauce

Cremet og luftig risalamande med smuttede mandler og kirsebærsauce på toppen. Risalamande med kirsebærsauce er prikken over i'et til julemiddagen.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 6 pers.
  • Tid i alt 1 t.
  • Arbejdstid 20 min.
  • Share

I en gryde koges grødris og mælk langsomt op under konstant omrøring.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rørsukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden og rør rundt. Lad grøden simre i 40 minutter under omrøring (ca. hvert 10 min).

Inden servering fjernes vaniljestangen. Smut mandlerne og hak dem groft, eller efter ønske. Vend de hakkede mandler i risengrøden. Pisk fløden til en luftig skum og vend den forsigtigt i risengrøden.

Server risalamanden med kirsebærsauce. Lun evt. kirsebærsaucen op i en gryde.

  • I en gryde koges grødris og mælk langsomt op under konstant omrøring.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rørsukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden og rør rundt. Lad grøden simre i 40 minutter under omrøring (ca. hvert 10 min).
  • Inden servering fjernes vaniljestangen. Smut mandlerne og hak dem groft, eller efter ønske. Vend de hakkede mandler i risengrøden. Pisk fløden til en luftig skum og vend den forsigtigt i risengrøden.
  • Server risalamanden med kirsebærsauce. Lun evt. kirsebærsaucen op i en gryde.

Ingredienser

Det skal du bruge

1 liter sødmælk
175 g grødris
80 g rørsukker
1 vaniljestang
100 g mandler
3 dl piskefløde
Fynbo Økologisk og Fairtrade kirsebærsauce

Fynbo-økologisk-kirsebærsauce-risalamande-dessert.png