Muldvarpeskud

Nem og klassisk dansk dessert, med sveksegrød, mandler og flødeskum. Sød dessert perfekt til eftermiddagskaffen.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 5 pers.
  • Tid i alt 1 t. & 15 min.
  • Arbejdstid 15 min.
  • Share

Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen med et piskeris. Varm 2,5 dl fløde op til kogepunktet og hæld den varme fløde over æggeblandingen under omrøring.

Hæld fløde- og æggeblandingen tilbage i gryden og varm det op til lige under kogepunktet. Det må ikke koge. Dæk cremen til med plastfolie helt nede ved overfladen og køl cremen ned i køleskab til at den har stuetemperatur.

Pisk det resterende fløde til en blød skum og hak de mørke chokoladekiks til de er finthakket, og det til forveksling, ligner jord.

Byg desserten op ved at lægge ca. 100 g Fynbo Sveske mos i et portionsglas og drys med grofthakkede mandler. Læg et lag vaniljecreme ovenpå og top derefter med flødeskummet. Drys til sidst de finthakkede chokoladekiks ovenpå, så det kommer til at ligne et muldvarpeskud.

  • Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen med et piskeris. Varm 2,5 dl fløde op til kogepunktet og hæld den varme fløde over æggeblandingen under omrøring.
  • Hæld fløde- og æggeblandingen tilbage i gryden og varm det op til lige under kogepunktet. Det må ikke koge. Dæk cremen til med plastfolie helt nede ved overfladen og køl cremen ned i køleskab til at den har stuetemperatur.
  • Pisk det resterende fløde til en blød skum og hak de mørke chokoladekiks til de er finthakket, og det til forveksling, ligner jord.
  • Byg desserten op ved at lægge ca. 100 g Fynbo Sveske mos i et portionsglas og drys med grofthakkede mandler. Læg et lag vaniljecreme ovenpå og top derefter med flødeskummet. Drys til sidst de finthakkede chokoladekiks ovenpå, så det kommer til at ligne et muldvarpeskud.

Ingredienser

Det skal du bruge

500 g Fynbo sveskegrød
75 g grofthakkede mandler
3 æggeblommer
5 dl piskefløde
1 spsk majsstivelse
2 spsk vaniljesukker
3 spsk sukker
Ca. 5 mørke chokoladekiks (f.eks. Oreo's eller rutebiler)

Fynbo Classic Frugt Grød Dessert Sveskegrød