Hjemmebagte lune hveder

Traditionen tro byder store bededag på de lune bløde hveder med smag af kardemomme. Nyd disse hveder med et godt lag smør og din yndlingsmarmelade.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 18 pers.
  • Tid i alt 3 t. & 18 min.
  • Arbejdstid 18 min.
  • Share

Lun mælken og rør æg, gær og sukker i den lune mælk.

Bland mel, salt, kardemomme og smuldr det bløde smør i. Ælt blandingerne sammen til dejen bliver smidig og lækker.

Kom dejen i en skål, og lad den hæve i 1 times tid. Drys et bord med mel og ælt dejen godt igennem.

Form 18 boller og placer dem tæt på en bradepande med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i en time med et viskestykke over.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18 minutter.

Server bollerne med smør og din yndlings marmelade.

  • Lun mælken og rør æg, gær og sukker i den lune mælk.
  • Bland mel, salt, kardemomme og smuldr det bløde smør i. Ælt blandingerne sammen til dejen bliver smidig og lækker.
  • Kom dejen i en skål, og lad den hæve i 1 times tid. Drys et bord med mel og ælt dejen godt igennem.
  • Form 18 boller og placer dem tæt på en bradepande med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i en time med et viskestykke over.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18 minutter.
  • Server bollerne med smør og din yndlings marmelade.

Ingredienser

Det skal du bruge

2 dl mælk
40 g gær
3 æg
1 spsk sukker
500-550 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
100 g smør
1 æg til pensling