Som fødevareproducent er vi meget opmærksomme på den mængde energi, vi bruger. Det er her, vi virkelig kan flytte noget, hvis vi gennem innovation og teknologi får reduceret forbruget af el, gas og vand i vores produktion.
I forhold til el- og gasforbruget er det vores målsætning at reducere CO2-udledningen i tråd med den danske klimalovs målsætninger. I den forbindelse har vi i 2024 tiltrådt Science Based Targets initiative, så vi sikrer, at vores reduceringsmål er ambitiøse og passer til Paris-aftalens målsætning om, at den globale opvarmning holdes under 1,5 grader.
Vores målsætning for 2030 er at reducere CO2-udledningen i scope 1 og 2 med 42% i forhold til 2021. Vi udarbejder årligt et klimaregnskab (scope 1 og 2) baseret på GHG-protokollens regnskabsprincipper. Løbende vil klimaregnskabet blive udvidet med scope 3, som vi også bestræber os på at reducere.
I forhold til vand har vi fokus på at reducere forbruget gennem proces- og produktionsoptimeringer, især ved rengøring af produktionsapparatet.
Vi har også løbende fokus på de små lavthængende frugter, som kan bidrage til et reduceret ressourceforbrug. I forbindelse med byggeriet af vores administrationsbygning i 2021 sørgede vi f.eks. for, at der kom LED-lys og lyssensorer op i alle kontorerne, at der blev installeret sensorvandhaner på toiletterne, at individuelle affaldsspande blev skiftet ud med centrale affaldsstationer med opdelte fraktioner som pap/papir, mad/bio, plastik osv., ligesom der blev valgt varmepumpe til opvarmning.