Passionsfrugt mousse med schweizisk marengs og chokoladesauce

Nem og hurtig passionsfrugt mousse toppet med chokoladesauce og schweizisk marengs. Sød og syrlig dessert til festlige lejligheder.



Tip! Prøv også at erstatte passionsfrugt-kagecreme med Fynbo Classic hindbærkagecreme.

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 6 pers.
  • Tilberedningstid 1 time
  • Bagetid 20 min.
  • Print
  • Share

Passionsfrugtmoussen kan med fordel laves klar i god tid og opbevares på køl.

Passionsfrugtmousse
¼ liter fløde piskes til en fast skum. 1 glas Fynbo Classic kagecreme vendes i og blandes grundigt.
Passionsfrugtmoussen hældes i glas og sættes på køl i ca. 30 min.

Chokoladesauce
Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over det hakkede chokolade.
Chokoladesaucen røres rundt til at alle klumper er væk. Saucen kan hældes op i en frysepose og opbevares ved stuetemperatur til marengsen er klar.

Schweizisk marengs
I en skål over vandbad piskes æggehvider, sukker og salt til sukkeret er opløst. Skålen fjernes fra varmen, citronsaften tilsættes og massen piskes i 10-15 minutter til massen laver bløde toppe.
Marengsmassen kan med fordel kommes i en sprøjtepose.

Samling af desserten
Passionsfrugtmoussen hentes fra køl. Chokoladesaucen fordeles i et tyndt lag over passionsfrugtmoussen.
Marengsen fyldes over chokoladesaucen og brændes på toppen. Pyntes med frisk mynte.

Tip! Moussen kan også laves med hindbærsmag ved i stedet at anvende Fynbo Classic hindbærkagecreme.

Ingredienser

Det skal du bruge

Kagecreme
1 glas Fynbo Classic passionsfrugt kagecreme
¼ l. piskefløde

Chokoladesauce
75 g chokolade
1 dl fløde

Schweizisk marengs
160 g sukker
80 g æggehvide
1 tsk citronsaft
1 knsp salt

Pynt (valgfrit)
Frisk mynte med stilk

Fynbo-kagecreme-passionsfrugt-mousse.png