Havregrød med hyldeblomst

Sødmefuld havregrød med smag af hyldeblomst og sommer – anrettet med råmarinerede friske jordbær. Perfekt til de lune sommermorgener.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 2 pers.
  • Tid i alt 1 t. & 10 min.
  • Arbejdstid 5 min.
  • Share

Smelt honning ved lav varme. Del jordbærrene i kvartestykker og kom dem i et skoldet glas. Skrab vaniljekornene ud. Hæld det smeltede honning over jordbærrene og kom vaniljekornene i. Bland med en ske til vaniljekornene er fordelt ud. Lad det trække i minimum 1 time. Kan med fordel laves aftenen før.

Bring vand, hyldeblomst, havregryn og salt i kog. Lad det småkoge under omrøring til grøden samler sig. Vend grøden med skyr og grofthakkede mandler.

Anret grøden og top med marinerede jordbær og spiselige blomster (f.eks hyldeblomst).

  • Smelt honning ved lav varme. Del jordbærrene i kvartestykker og kom dem i et skoldet glas. Skrab vaniljekornene ud. Hæld det smeltede honning over jordbærrene og kom vaniljekornene i. Bland med en ske til vaniljekornene er fordelt ud. Lad det trække i minimum 1 time. Kan med fordel laves aftenen før.
  • Bring vand, hyldeblomst, havregryn og salt i kog. Lad det småkoge under omrøring til grøden samler sig. Vend grøden med skyr og grofthakkede mandler.
  • Anret grøden og top med marinerede jordbær og spiselige blomster (f.eks hyldeblomst).

Ingredienser

Det skal du bruge

Grød
2 dl vand
1,5 dl Fynbo hyldeblomstdrik
130 g havregryn
1 knsp salt
En håndfuld mandler
4 spsk skyr
Marinerede jordbær
10 friske jordbær
1 vaniljestang
50 g honning