Lækre medaljer med økologisk marmelade

FREMGANGSMÅDE

Så nemt er det

  • Antal personer 14 stk.
  • Tilberedningstid 2,5 timer
  • Bagetid 9 min.
  • Print
  • Share

Mørdej
Smørret skæres i tern og kommes i de tørre ingredienser. Rør dejen og saml den til sidst med ægget. Sæt dejen på køl i ca. 1 time.

Når dejen er kold. Rulles den ud i 3 mm tykkelse og stikkes ud. Sæt kagerne på en plade.

Kagerne bages ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 8-9 minutter indtil de første bliver gyldne i kanten. Tag dem ud og lad dem afkøle.

Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde (også den tomme vaniljestang). Pisk det godt sammen.

Rør konstant under middelvarme og lad cremen koge et minut. Lad cremen afkøle helt, og kom den derefter i en sprøjtepose.

Brombærfløde
Pisk fløden og vend brombærmarmeladen deri.

Kom flødeblandingen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.

Glasur
Bland alle ingredienserne sammen. Pisk til glasuren er ensartet.

Samling
Kom glasur på halvdelen af bundene.
Sprøjt brombærfløde to gange rundt i en cirkel på resten af bundene.

Fyld hullet med creme.

Hak pistacienødderne.

Læg bunden med glasur ovenpå og pynt evt. med brombærfløde og et frisk brombær. Til slut drysses de hakkede pistacienødderne over.

INGREDIENSER

Det skal du bruge

Mørdej
125 g smør (stuetemp.)
250 g mel
100 g flormelis
1 tsk. vanilje
1 æg

Vaniljecreme
2 æg
70 g sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl sødmælk
1 vaniljestang

Brombærfløde
½ liter fløde
1 glas Fynbo økologisk Fairtrade brombærmarmelade

Glasur
100 g flormelis
1 spsk. kakao
1 spsk. kogt vand

Pynt
100 g pistacienødder

Fynbo-oekologisk-Fairtrade-marmelade_275g.png