Julekage med appelsinmarmelade og marcipan

Elegant og smagfuld svampet julekage med fyld af appelsinmarmelade, marcipan og pyntet med kandiserede appelsiner

Tip! De kandiserede appelsiner, kan med fordel laves dagen før og smager også dejligt i gløgg.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 10 pers.
  • Tid i alt 3 t.
  • Arbejdstid 2 t.
  • Share

Sæt ovnen på 140 grader alm. ovn. Skyld appelsiner og skær dem ud i tynde skiver på ca. 1/2 cm. Beklæd en bageplade og placer skiverne herpå.

Hæld sukker og vand i en gryde. Lad sukkermassen koge op under omrøring.

Når sukkermassen er tyk i konsistensen, hældes og smøres den ud over appelsinskiverne. Lad appelsinskiverne trække i 20 min.

Appelsinskiverne bages i ovnen i ca. 1 time. Placer skiverne på et rent stykke bagepapir og lad dem køle af.

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn. Pisk smør og sukker, til det er hvidt. Tilsæt æg og mælk under omrøring.

Riv marcipan i dejen og rør appelsinmarmelade i.

Tilsæt hvedemel og bagepulver under omrøring.

Beklæd en springform (ca. 24 cm) og smør kanterne. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time Hold øje med kagen og pas på at kagen ikke brænder på. Tildæk kagen med sølvpapir, hvis den bliver mørk i toppen under afbagningen.

Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstik i den, og den ikke er klisteret. Lad kagen køle af og pynt med de kandiserede appelsinskiver.

  • Sæt ovnen på 140 grader alm. ovn. Skyld appelsiner og skær dem ud i tynde skiver på ca. 1/2 cm. Beklæd en bageplade og placer skiverne herpå.
  • Hæld sukker og vand i en gryde. Lad sukkermassen koge op under omrøring.
  • Når sukkermassen er tyk i konsistensen, hældes og smøres den ud over appelsinskiverne. Lad appelsinskiverne trække i 20 min.
  • Appelsinskiverne bages i ovnen i ca. 1 time. Placer skiverne på et rent stykke bagepapir og lad dem køle af.
  • Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn. Pisk smør og sukker, til det er hvidt. Tilsæt æg og mælk under omrøring.
  • Riv marcipan i dejen og rør appelsinmarmelade i.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver under omrøring.
  • Beklæd en springform (ca. 24 cm) og smør kanterne. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time Hold øje med kagen og pas på at kagen ikke brænder på. Tildæk kagen med sølvpapir, hvis den bliver mørk i toppen under afbagningen.
  • Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstik i den, og den ikke er klisteret. Lad kagen køle af og pynt med de kandiserede appelsinskiver.

Ingredienser

Det skal du bruge

Kandiserede appelsiner
2-3 små økologiske appelsiner
150 g sukker
150 g vand
Julekage
200 g sukker
250 g smør
3 æg
1 dl mælk
120 g marcipan
340 g Fynbo økologisk og Fairtrade appelsinmarmelade
2 tsk bagepulver
250 g hvedemel

Fynbo Oekologisk Fairtrade Marmelade Appelsin 340G