Havregrød med hyldeblomst

Sødmefuld havregrød med smag af hyldeblomst og sommer – anrettet med råmarinerede friske jordbær. Perfekt til de lune sommermorgener.

FREMGANGSMÅDE

Så nemt er det

  • Antal personer 2 pers.
  • Tilberedningstid 70 min.
  • Bagetid 5 min.
  • Print
  • Share

Marinerede jordbær
Smelt honning ved lav varme. Del jordbærrene i kvartestykker og kom dem i et skoldet glas. Skrab vaniljekornene ud. Hæld det smeltede honning over jordbærrene og kom vaniljekornene i. Bland med en ske til vaniljekornene er fordelt ud. Lad det trække i minimum 1 time. Kan med fordel laves aftenen før.

Grød
Bring vand, hyldeblomst, havregryn og salt i kog. Lad det småkoge under omrøring til grøden
samler sig. Vend grøden med skyr og grofthakkede mandler.

Anret grøden og top med marinerede jordbær og spiselige blomster (f.eks hyldeblomst).

INGREDIENSER

Det skal du bruge

Marinerede jordbær
10 friske jordbær
1 vaniljestang
50 g honning

Grød
2 dl vand
1,5 dl Fynbo hyldeblomstdrik
130 g havregryn
1 knsp salt
En håndfuld mandler
4 spsk skyr

Fynbo-oekolgi-organic-fairtrade-drink-saft-drik-midt.png