Fairtrade talkage med brombærskum

Overrask fødselaren med denne flotte fødselsdagskage. Kagen er toppet med frisk og luftig brombærskum lavet af Fynbo økologisk Fairtrade brombærmarmelade.

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 20 pers.
  • Tilberedningstid 2,5 time
  • Bagetid 25 min.
  • Share

Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn). Smelt smørret i en gryde ved lav varme.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret.

Kom chokoladeknapperne i en skål og hæld det smeltede smør over. Vend smør med chokolade til det er smeltet.

Tilføj æg i chokoladeblandingen og sigt de tørre ingredienser i. Vend det hele grundigt sammen, til du har en ensartet masse.

Beklæd forme, der passer med størrelsen på dine tal med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag kagen i ca. 25 min. Lad kagen køle af i springformen.

Klip papirskabeloner af tal i den rigtige størrelse, der passer til dine forme. Skær kagen ud som tal.

Bærskum
Pisk fløden og vend brombærmarmeladen deri.
Kom flødeblandingen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Pynt den afkølede kage med bærskum i små toppe, der dækker hele kagefladen.

Pynt
Brug kageresterne fra udskæringen til pynt eller gem til snacks. Ælt kagerester med lidt marmelade og rul til kugler i den ønskede størrelse. Rul dem i kokos, frysetørrede hindbær, nødder eller Fairtrade-kakaopulver.

Pynt kagen med fx spiselige blomster, revet chokolade og snackkugler af kagerester.

Ingredienser

Det skal du bruge

290 g smør
400 g hvid Fairtrade-chokolade
360 g lys Fairtrade-rørsukker
2 vaniljestænger eller 4 tsk. vaniljepulver
60 g flormelis
6 æg
300 g hvedemel

Til bærfløde
½ liter fløde
1 glas Fynbo økologisk Fairtrade brombærmarmelade

Til pynt
Spiselige blomster (fx syre, stedmoderblomster, morgenfruer),
Revet Fairtrade-chokolade

Til kugler af kagerester (brug dem som pynt eller gem som snacks)
Kagerester
Lidt marmelade så de hænger godt sammen
Fairtrade-kakaopulver, kokos, nøddedrys eller frysetørrede hindbær

Fynbo-oekologisk-Fairtrade-marmelade_275g.png