Vandbakkelser med passionsfrugtcreme

Skønne vandbakkelser med sprød kiks fyldt med frisk passionfrugtcreme og toppet med mørk chokolade drysset med ristede hasselnødder.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 20 pers.
  • Tid i alt 1 t. & 5 min.
  • Arbejdstid 30 min.
  • Share

Ælt hvedemel, sukker og koldt smør sammen til det dejen er samlet.

Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse og udstik små runde kiks. Læg dem på køl mens vandbakkelserne laves.

Kog vand og smør op. Når det begynder at koge, sigtes hvedemel i. Pisk det hurtigt sammen, mens gryden er på kogepladen.

Lad dejen køle af. Pisk æggene i en separat skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

Pisk æg i dejen lidt ad gangen til dejen får en jævn og glat konsistens. Kom dejen i en sprøjtepose.

Sprøjt vandbakkelserne ud på en bageplade med bagepapir, afslut med at lægge en kiks ovenpå. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 30 min, til de er gyldne. Ovnen må ikke åbnes før de er færdige, da vandbakkelserne kan risikere at falde sammen. Lad dem køle af, før fyldet sprøjtes i.

Pisk piskefløde til en blød skum og vend kagecremen i. Hæld passionsfrugtcremen på en sprøjtepose og stil den på køl i 30 min.

Når vandbakkelserne er afkølet og passionsfrugtcremen har sat sig, kan vandbakkelserne fyldes med cremen.

Hæld hasselnødderne ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader alm ovn i 12 min. Lad dem afkøle og hak dem derefter i en minihakker.

Hak chokolade og smelt det over vandbad.

Pynt de fyldte vandbakkelser med chokolade og ristede hasselnødder.

  • Ælt hvedemel, sukker og koldt smør sammen til det dejen er samlet.
  • Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse og udstik små runde kiks. Læg dem på køl mens vandbakkelserne laves.
  • Kog vand og smør op. Når det begynder at koge, sigtes hvedemel i. Pisk det hurtigt sammen, mens gryden er på kogepladen.
  • Lad dejen køle af. Pisk æggene i en separat skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Pisk æg i dejen lidt ad gangen til dejen får en jævn og glat konsistens. Kom dejen i en sprøjtepose.
  • Sprøjt vandbakkelserne ud på en bageplade med bagepapir, afslut med at lægge en kiks ovenpå. Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 30 min, til de er gyldne. Ovnen må ikke åbnes før de er færdige, da vandbakkelserne kan risikere at falde sammen. Lad dem køle af, før fyldet sprøjtes i.
  • Pisk piskefløde til en blød skum og vend kagecremen i. Hæld passionsfrugtcremen på en sprøjtepose og stil den på køl i 30 min.
  • Når vandbakkelserne er afkølet og passionsfrugtcremen har sat sig, kan vandbakkelserne fyldes med cremen.
  • Hæld hasselnødderne ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader alm ovn i 12 min. Lad dem afkøle og hak dem derefter i en minihakker.
  • Hak chokolade og smelt det over vandbad.
  • Pynt de fyldte vandbakkelser med chokolade og ristede hasselnødder.

Ingredienser

Det skal du bruge

Kiks til vandbakkelser
100 g hvedemel
100 g sukker
100 g smør (koldt)
Vandbakkelsesdej
2 dl vand
100 g hvedemel
100 g smør
3 store æg
Passionsfrugtcreme
1 gl. Fynbo Passionsfrugtkagecreme
250 ml piskefløde
Pynt
100 g mørk chokolade
50 g hasselnødder

Fynbo-classic-bagefast-passionsfrugt-kagecreme.png