Rugbrødslagkage med sveskefyld

Intet sønderjysk kagebord uden denne fantastiske rugbrødslagkage med flødeskum og sveskefyld.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 12 pers.
  • Tid i alt 1 t. & 35 min.
  • Arbejdstid 50 min.
  • Share

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og klargør en springform (22 cm) med bagepapir. Smør siderne grundigt med lidt smør.

Del æggende i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Vend hasselnødder og rugbrød i æggesnapsen. Kakao, bagepulver og kartoffelmel sigtes i dejen og vendes. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen af flere omgange.

Hæld dejen i springformen og bag den i ca. 50 minutter. Frigør kagen fra springformen og lad den afkøle helt, før den deles i to lige tykke bunde.

Pisk piskefløden til flødeskum. Smør Fynbo sveskemos ud på begge kagebunde og fordel halvdelen af flødeskummet på den nederste bund. Anbring den anden bund ovenpå og fordel det resterende flødeskum på kagen. Pynt med hakkede hasselnødder.

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft og klargør en springform (22 cm) med bagepapir. Smør siderne grundigt med lidt smør.
  • Del æggende i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Vend hasselnødder og rugbrød i æggesnapsen. Kakao, bagepulver og kartoffelmel sigtes i dejen og vendes. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen af flere omgange.
  • Hæld dejen i springformen og bag den i ca. 50 minutter. Frigør kagen fra springformen og lad den afkøle helt, før den deles i to lige tykke bunde.
  • Pisk piskefløden til flødeskum. Smør Fynbo sveskemos ud på begge kagebunde og fordel halvdelen af flødeskummet på den nederste bund. Anbring den anden bund ovenpå og fordel det resterende flødeskum på kagen. Pynt med hakkede hasselnødder.

Ingredienser

Det skal du bruge

6 æg
175 g sukker
100 g hakkede hasselnødder
150 g hakket rugbrød
2 spsk kakao
2 tsk bagepulver
2 spsk kartoffelmel
1 glas Fynbo bagefast sveskemos
0,5 l piskefløde
30 g hakkede hasselnødder til pynt

Fynbo-classic-bagefast-mos-sveske-sveskemos-tærte.png