Passionsfrugt mousse med marengs og chokoladesauce

Nem og hurtig passionsfrugt mousse toppet med chokoladesauce og schweizisk marengs. Sød og syrlig dessert til festlige lejligheder.

Tip! Prøv også at erstatte passionsfrugt-kagecreme med Fynbo Classic hindbærkagecreme.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 6 pers.
  • Tid i alt 1 t.
  • Arbejdstid 20 min.
  • Share

Passionsfrugtmoussen kan med fordel laves klar i god tid og opbevares på køl.

¼ liter fløde piskes til en fast skum. 1 glas Fynbo Classic kagecreme vendes i og blandes grundigt. Passionsfrugtmoussen hældes i glas og sættes på køl i ca. 30 min.

Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over det hakkede chokolade. Chokoladesaucen røres rundt til at alle klumper er væk. Saucen kan hældes op i en frysepose og opbevares ved stuetemperatur til marengsen er klar.

I en skål over vandbad piskes æggehvider, sukker og salt til sukkeret er opløst. Skålen fjernes fra varmen, citronsaften tilsættes og massen piskes i 10-15 minutter til massen laver bløde toppe.

Marengsmassen kan med fordel kommes i en sprøjtepose.

Passionsfrugtmoussen hentes fra køl. Chokoladesaucen fordeles i et tyndt lag over passionsfrugtmoussen. Marengsen fyldes over chokoladesaucen og brændes på toppen. Pyntes med frisk mynte.

Tip! Moussen kan også laves med hindbærsmag ved i stedet at anvende Fynbo Classic hindbærkagecreme.

  • Passionsfrugtmoussen kan med fordel laves klar i god tid og opbevares på køl.
  • ¼ liter fløde piskes til en fast skum. 1 glas Fynbo Classic kagecreme vendes i og blandes grundigt. Passionsfrugtmoussen hældes i glas og sættes på køl i ca. 30 min.
  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over det hakkede chokolade. Chokoladesaucen røres rundt til at alle klumper er væk. Saucen kan hældes op i en frysepose og opbevares ved stuetemperatur til marengsen er klar.
  • I en skål over vandbad piskes æggehvider, sukker og salt til sukkeret er opløst. Skålen fjernes fra varmen, citronsaften tilsættes og massen piskes i 10-15 minutter til massen laver bløde toppe.
  • Marengsmassen kan med fordel kommes i en sprøjtepose.
  • Passionsfrugtmoussen hentes fra køl. Chokoladesaucen fordeles i et tyndt lag over passionsfrugtmoussen. Marengsen fyldes over chokoladesaucen og brændes på toppen. Pyntes med frisk mynte.
  • Tip! Moussen kan også laves med hindbærsmag ved i stedet at anvende Fynbo Classic hindbærkagecreme.

Ingredienser

Det skal du bruge

Kagecreme
1 glas Fynbo Classic passionsfrugt kagecreme
¼ l. piskefløde
Chokoladesauce
75 g chokolade
1 dl fløde
Schweizisk marengs
160 g sukker
80 g æggehvide
1 tsk citronsaft
1 knsp salt
Pynt (valgfrit): Frisk mynte med stilk

Fynbo-kagecreme-passionsfrugt-mousse.png