Frisk cheesecake med smag af passionsfrugt

Elegant og frisk cheesecake med smag af passionsfrugt på en bund af hakkede mandler og kiks. Perfekt dessert til gæster!

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 10 pers.
  • Tid i alt 2 t. & 25 min.
  • Arbejdstid 2 t.
  • Share

Smørret smeltes og nedkøles mens mandlerne hakkes og kiksene knuses groft. Smørret blandes med mandlerne og kiksene. Massen trykkes ned i en rund springform med en diameter på ca. 26 cm. Bunden sættes på frost i 20 min.

Fløden piskes til flødeskum. Flødeosten røres lidt blød med en håndmikser. ½ glas Fynbo Classic passionsfrugtkagecreme piskes i flødeosten, mens håndmikseren kører i højeste hastighed til ostecremen, er ensartet. Resten af Fynbo Classic passionsfrugt kagecremen blandes i. Flødeskummet vendes til sidst i ostecremen.

Bunden tages ud af fryseren og ostecremen fordeles hurtigt og pænt over kiksebunden. Bund med ostecreme stilles på køl i 2 timer eller helst natten over. Ostemassen løsnes med en kniv fra kanten af formen, hvorefter kanten fjernes.

Æggehviderne piskes stive. Flormelis drysses ned i æggehviderne, sammen med salt og citronsaft. Bages ved 180 grader i 1-2 timer afhængig af størrelsen. Marengsene skal være tørre og slippe bagepapiret, når de er færdige. Marengsene kan opbevares i en lufttæt bøtte indtil de skal bruges.

Kagen pyntes lige før servering med marengs. Tip! Ostecremen kan også laves med hindbærsmag ved i stedet at anvende Fynbo Classic hindbærkagecreme.

  • Smørret smeltes og nedkøles mens mandlerne hakkes og kiksene knuses groft. Smørret blandes med mandlerne og kiksene. Massen trykkes ned i en rund springform med en diameter på ca. 26 cm. Bunden sættes på frost i 20 min.
  • Fløden piskes til flødeskum. Flødeosten røres lidt blød med en håndmikser. ½ glas Fynbo Classic passionsfrugtkagecreme piskes i flødeosten, mens håndmikseren kører i højeste hastighed til ostecremen, er ensartet. Resten af Fynbo Classic passionsfrugt kagecremen blandes i. Flødeskummet vendes til sidst i ostecremen.
  • Bunden tages ud af fryseren og ostecremen fordeles hurtigt og pænt over kiksebunden. Bund med ostecreme stilles på køl i 2 timer eller helst natten over. Ostemassen løsnes med en kniv fra kanten af formen, hvorefter kanten fjernes.
  • Æggehviderne piskes stive. Flormelis drysses ned i æggehviderne, sammen med salt og citronsaft. Bages ved 180 grader i 1-2 timer afhængig af størrelsen. Marengsene skal være tørre og slippe bagepapiret, når de er færdige. Marengsene kan opbevares i en lufttæt bøtte indtil de skal bruges.
  • Kagen pyntes lige før servering med marengs. Tip! Ostecremen kan også laves med hindbærsmag ved i stedet at anvende Fynbo Classic hindbærkagecreme.

Ingredienser

Det skal du bruge

2 glas Fynbo passionsfrugt kagecreme
125 g digestive kiks
100 g smør
100 g mandler
400 g flødeost
2 dl fløde
160 g flormelis
80 g æggehvide
1 tsk citronsaft
1 knsp salt

Fynbo-classic-bagefast-passionsfrugt-kagecreme.png