Mojito fromage med marengsbund

Festlig fløjsblød dessert med skøn smag af mojito. Desserten er lavet med en bund af marengs, chokolade og nødder. Fromage i midten med smag af rom/lime og til sidst toppet med mintgelé.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 6 pers.
  • Tid i alt 3 t.
  • Arbejdstid 2 t.
  • Share

Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Nødder og chokolade hakkes groft i en minihakker. Pisk æggehviderne lidt og kom derefter sukkeret i. Pisk det sammen til en stiv marengs. Vend nødder og chokolade i massen.

Marengsmassen fordeles i et jævnt lag på bagepapir (ca. 2 cm højt). Kom bunden i ovnen og bag den i ca. 25-35 minutter. Herefter skæres den i passende stykker og fyldes i bunden af serveringsglassene

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Riv skallen fra 2 lime og pres saften ud. Lun limesaften i en gryde og opløs husblassen heri. Tag gryden af varmen, når husblassen er opløst.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. I en anden skål piskes fløden til skum.

Bland lidt af æggesnapsen i den lune limesaft, for at køle saften yderligere. Vend derefter limesaften i skålen med æggesnaps. Tilsæt skallen fra de 2 lime og rom.

Vend flødeskummet i æggesnapsen. Pisk i en anden skål æggehviderne stive og vend forsigtigt de sammenpiskede æggehvider i massen. Fordel fromagen i serveringsglassene og stil dem på frost i ca. 2 timer.

Vent med mintgeléen til lige før, fromagen tages ud fra frost. Smelt mintgeléen i en gryde til den er flydende. Lad geléen køle lidt ned, til det begynder at tykne lidt. Fordel efterefter mintgeléen i serveringsglassene. Stil desserterne på køl til de skal serveres.

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Nødder og chokolade hakkes groft i en minihakker. Pisk æggehviderne lidt og kom derefter sukkeret i. Pisk det sammen til en stiv marengs. Vend nødder og chokolade i massen.
  • Marengsmassen fordeles i et jævnt lag på bagepapir (ca. 2 cm højt). Kom bunden i ovnen og bag den i ca. 25-35 minutter. Herefter skæres den i passende stykker og fyldes i bunden af serveringsglassene
  • Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Riv skallen fra 2 lime og pres saften ud. Lun limesaften i en gryde og opløs husblassen heri. Tag gryden af varmen, når husblassen er opløst.
  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. I en anden skål piskes fløden til skum.
  • Bland lidt af æggesnapsen i den lune limesaft, for at køle saften yderligere. Vend derefter limesaften i skålen med æggesnaps. Tilsæt skallen fra de 2 lime og rom.
  • Vend flødeskummet i æggesnapsen. Pisk i en anden skål æggehviderne stive og vend forsigtigt de sammenpiskede æggehvider i massen. Fordel fromagen i serveringsglassene og stil dem på frost i ca. 2 timer.
  • Vent med mintgeléen til lige før, fromagen tages ud fra frost. Smelt mintgeléen i en gryde til den er flydende. Lad geléen køle lidt ned, til det begynder at tykne lidt. Fordel efterefter mintgeléen i serveringsglassene. Stil desserterne på køl til de skal serveres.

Ingredienser

Det skal du bruge

1,5 æggehvider (bund)
100 g sukker (bund)
70 g hasselnødder
40 g chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
40 g sukker (fromage)
2 økologiske lime
2 blade husblas
2 pasteuriserede æggehvider
1,25 dl fløde
1 spsk hvid rom
1 glas Fynbo Premium Mintgelé

Fynbo-premium-mint-gele-lam-vildt-kød.png