Flot lagkage med hindbærkagecreme og chokoladebunde

Denne chokoladelagkage er ren forkælelse på et fad. Lækre chokoladebunde kombineret med en frisk og intens hindbærsmag fra kagecremen.

Tip! Prøv også at erstatte hindbærkagecremen med vores Fynbo passionsfrugtkagecreme.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 10 pers.
  • Tid i alt 1 t. & 48 min.
  • Arbejdstid 18 min.
  • Share

Forvarm ovnen på 200 grader alm ovn. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtig sammen med en dejskraber til en homogen masse.

Beklæd en springform med bagepapir i bunden på springformen og smør siderne med smør og drys med mel som bankes af formen. Fordel dejen i springformen og bag kagebunden i bunden af ovnen i ca. 18 minutter ved 200 grader.

Tag springformen ud af ovnen og frigør kagebunden fra siden af springformen med en lille kniv. Vend kagebunden ud af springformen og læg den til afkøling på en bagerist på hovedet.

Når lagkagebunden er afkølet, kan den skæres ud i 2 og så er den klar til brug.

250 ml piskefløde piskes til en fast skum. Vend 1 glas Fynbo Classic hindbær kagecreme i piskefløden og bland grundigt.

Kagecremen sættes på køl i 20 minutter eller indtil den er så fast som ønskes.

Bunden anbringes i en passende ring (springformen kan godt bruges) og hindbærrene fordeles langs kanten, i midten og i en cirkel. Kagecremen sprøjtes ud mellem hindbærrene. Herefter anbringes den anden bund på toppen og resten af kagecremen fordeles øverst. Sæt kagen på køl i 30 min. før servering.

Pynt kagen til sidst med spiselige blomster og frisk frugt.

  • Forvarm ovnen på 200 grader alm ovn. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtig sammen med en dejskraber til en homogen masse.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden på springformen og smør siderne med smør og drys med mel som bankes af formen. Fordel dejen i springformen og bag kagebunden i bunden af ovnen i ca. 18 minutter ved 200 grader.
  • Tag springformen ud af ovnen og frigør kagebunden fra siden af springformen med en lille kniv. Vend kagebunden ud af springformen og læg den til afkøling på en bagerist på hovedet.
  • Når lagkagebunden er afkølet, kan den skæres ud i 2 og så er den klar til brug.
  • 250 ml piskefløde piskes til en fast skum. Vend 1 glas Fynbo Classic hindbær kagecreme i piskefløden og bland grundigt.
  • Kagecremen sættes på køl i 20 minutter eller indtil den er så fast som ønskes.
  • Bunden anbringes i en passende ring (springformen kan godt bruges) og hindbærrene fordeles langs kanten, i midten og i en cirkel. Kagecremen sprøjtes ud mellem hindbærrene. Herefter anbringes den anden bund på toppen og resten af kagecremen fordeles øverst. Sæt kagen på køl i 30 min. før servering.
  • Pynt kagen til sidst med spiselige blomster og frisk frugt.

Ingredienser

Det skal du bruge

1 glas Fynbo hindbærkagecreme
3 æg
115 g sukker
90 g hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
250 ml piskefløde
2 bakker hindbær
1 bakke blåbær
Spiselige blomster

Fynbo-kagecreme-hindbær-lagkage.png