Lune valnøddeboller

Nyd disse lækre boller med valnøddekerner. De egner sig perfekt til morgenbordet eller til eftermiddagskaffen.


Server valnøddebollerne lune med rigeligt smør og Fynbo Gourmet marmelade.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 25 pers.
  • Tid i alt 33 min.
  • Arbejdstid 18 min.
  • Share

Gæren opløses i det lunt vand. Honning, salt og grahamsmel tilsættes og røres grundigt.

Manitobamel tilsættes og dejen røres lind. Tilsæt herefter valnøddekernerne og hvedemel. Fordel lidt mel på bordet og ælt dejen godt sammen i nogle minutter. Dejen æltes til den ikke længere hænger fast i fingrene. Dejen stilles til hævning i ca. 1 time, overdækket med et fugtigt viskestykke.

Herefter deles den op i 25 små stykker dej som rulles til boller. Bollerne efterhæver overdækket med et fugtigt viskestykke i ca. 15 min. Til sidst pensles bollerne med æg og bages ved 200 grader varmluft i 15-20 min. til de er gyldne på overfladen og lyder hule indvendigt, når du banker på dem.

Bollerne serveres med smør og din yndlings marmelade.

  • Gæren opløses i det lunt vand. Honning, salt og grahamsmel tilsættes og røres grundigt.
  • Manitobamel tilsættes og dejen røres lind. Tilsæt herefter valnøddekernerne og hvedemel. Fordel lidt mel på bordet og ælt dejen godt sammen i nogle minutter. Dejen æltes til den ikke længere hænger fast i fingrene. Dejen stilles til hævning i ca. 1 time, overdækket med et fugtigt viskestykke.
  • Herefter deles den op i 25 små stykker dej som rulles til boller. Bollerne efterhæver overdækket med et fugtigt viskestykke i ca. 15 min. Til sidst pensles bollerne med æg og bages ved 200 grader varmluft i 15-20 min. til de er gyldne på overfladen og lyder hule indvendigt, når du banker på dem.
  • Bollerne serveres med smør og din yndlings marmelade.

Ingredienser

Det skal du bruge

50 g gær
6 dl fingervarmt vand
1 spsk honning
2 tsk salt
100 g grahamsmel
300 manitobamel
100 g grofthakkede valnøddekerner
550 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling