Valentinskage

Bestående af brownielignende chokoladebunde der er smurt med ostecreme med hindbærsmag og til sidst pyntet med friske hindbær og chokoladehjerter

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer
  • Tid i alt 1 t. & 10 min.
  • Arbejdstid 30 min.
  • Share

Forvarm ovnen på 175 grader varmluft. Tag smørret ud fra køl. Smelt 150 g smør ved svag varme i en gryde. Lad det resterende smør stå i stuetemperatur.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Salt tilføjes og hvedemelen sigtes i. Rør det grundigt sammen.

Tag det smeltede smør af varmen og rør det mørke chokolade i, til det er smeltet og chokoladeblandingen er blank.

Rør chokoladeblandingen i dejen og rør det grundigt sammen, til du har en ensartet dej. Kom dejen i en smurt hjerteform (ca. 25 cm).

Bag kagen i ca. 25 minutter og stil den herefter på køl, så den kan sætte sig.

Pisk først flødeosten grundigt. Tilsæt derefter det resterende bløde smør (100 g) og flormelis og rør det sammen til massen er cremet.

Vend hindbærkagecremen i ostecremen og sæt skålen på køl i ca. 25 min.

Tag kagen ud fra køl og fordel hindbærostecremen på toppen. Pynt til sidst med friske hindbær, hjertekrymmel eller chokolade og drys med lidt flormelis.

  • Forvarm ovnen på 175 grader varmluft. Tag smørret ud fra køl. Smelt 150 g smør ved svag varme i en gryde. Lad det resterende smør stå i stuetemperatur.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Salt tilføjes og hvedemelen sigtes i. Rør det grundigt sammen.
  • Tag det smeltede smør af varmen og rør det mørke chokolade i, til det er smeltet og chokoladeblandingen er blank.
  • Rør chokoladeblandingen i dejen og rør det grundigt sammen, til du har en ensartet dej. Kom dejen i en smurt hjerteform (ca. 25 cm).
  • Bag kagen i ca. 25 minutter og stil den herefter på køl, så den kan sætte sig.
  • Pisk først flødeosten grundigt. Tilsæt derefter det resterende bløde smør (100 g) og flormelis og rør det sammen til massen er cremet.
  • Vend hindbærkagecremen i ostecremen og sæt skålen på køl i ca. 25 min.
  • Tag kagen ud fra køl og fordel hindbærostecremen på toppen. Pynt til sidst med friske hindbær, hjertekrymmel eller chokolade og drys med lidt flormelis.

Ingredienser

Det skal du bruge

250 g smør
180 g sukker
4 æg
2 tsk vaniljesukker
50 g hvedemel
150 g mørk chokolade
1 knsp salt
200 g flødeost natural
100 g flormelis
150 g Fynbo hindbærkagecreme
1 bakke hindbær
Hjertekrymmel

Fynbo-kagecreme-hindbær-lagkage.png