Stjernebrød med æble-kanel marmelade

Nemt og smukt stjernebrød flettet med æble-kanel marmelade. En god opskrift til de lange vinteraftener eller eftermiddagshyggen.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 10 pers.
  • Tid i alt 2 t. & 25 min.
  • Arbejdstid 25 min.
  • Share

Smelt smør og sluk blusset. Tilsæt mælk under omrøring. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud deri.

Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel. Ælt dejen glat og smidig og lad den stå tildækket et lunt sted i 1 time.

Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Form stykkerne runde og rul dem ud til cirkler på ca. 30 cm.

Placer én cirkel på en bageplade og smør 1/3 del af æble-kanel fyldet på. Placer en ny cirkel oven på fyldet og gentag til du har placeret den sidste cirkel.

Placer et glas i midten af cirklen, og skær 16 lige store snit fra glasset og ud.

Tag to nabostrimler og vrid dem 2 omgang hver sin vej, slut med at trykke dem sammen i enderne. Gentag så du har en stjerne med 8 takker. Lad stjernen hæve i 45 min.

Varm ovnen op til 200 grader alm. ovn. Pensl stjernen med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Kagen bages midt i ovnen i ca. 25 min. til den er gylden.

Lad stjernen køle af, og drys med flormelis.

  • Smelt smør og sluk blusset. Tilsæt mælk under omrøring. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel. Ælt dejen glat og smidig og lad den stå tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Form stykkerne runde og rul dem ud til cirkler på ca. 30 cm.
  • Placer én cirkel på en bageplade og smør 1/3 del af æble-kanel fyldet på. Placer en ny cirkel oven på fyldet og gentag til du har placeret den sidste cirkel.
  • Placer et glas i midten af cirklen, og skær 16 lige store snit fra glasset og ud.
  • Tag to nabostrimler og vrid dem 2 omgang hver sin vej, slut med at trykke dem sammen i enderne. Gentag så du har en stjerne med 8 takker. Lad stjernen hæve i 45 min.
  • Varm ovnen op til 200 grader alm. ovn. Pensl stjernen med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Kagen bages midt i ovnen i ca. 25 min. til den er gylden.
  • Lad stjernen køle af, og drys med flormelis.

Ingredienser

Det skal du bruge

50 g smør
1,5 dl mælk
25 g gær
2 æg
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
450 g hvedemel
Fynbo Æble-kanel frugtfyld
1 æg (til pensling)
3 spsk perlesukker
Flormelis

Fynbo-classic-bagefast-æble-kanel-frugtfyld-tærte.png