Skøn kringle med æble-kanel frugtfyld

Nybagt kringle med fyld af æble-kanel, drysset med perlesukker og mandelflager. Perfekt til eftermiddagskaffen.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 10 pers.
  • Tid i alt 1 t.
  • Arbejdstid 10 min.
  • Share

Skær den bløde smør i små stykker og smuldr dem i melet, til det er helt grynet. Lun mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren heri.

Tilsæt æg, sukker, salt og rør godt. Tilsæt smør/mel-blandingen lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne være klæg, men ikke klistre på fingrene.

Lad dejen hæve i skålen med et fugtigt viskestykke over. Lad den hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.

Rul dejen ud til en plade på ca. 40x20 cm. Før dejen over på et stykke bagepapir og læg en passende stribe af Fynbo Classic æble-kanel bagefast frugtfyld på midten af den lange side af dejen, stop ca. 2 cm fra enderne. Fold først enderne ind over dejen, og herefter foldes de to langsider ind over marmeladen. Vend forsigtigt kringlen rundt, så samlingerne ligger nedad.

Lad kringlen efterhæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter ved stuetemperatur. Pisk et æg og pensl kringlen.

Drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen i ca. 10 minutter ved 225 grader varmluft til den er gylden på hele overfladen. Lad kringlen køle af, før den skæres ud og serveres.

  • Skær den bløde smør i små stykker og smuldr dem i melet, til det er helt grynet. Lun mælken i en gryde til den er fingervarm og opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og rør godt. Tilsæt smør/mel-blandingen lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne være klæg, men ikke klistre på fingrene.
  • Lad dejen hæve i skålen med et fugtigt viskestykke over. Lad den hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Rul dejen ud til en plade på ca. 40x20 cm. Før dejen over på et stykke bagepapir og læg en passende stribe af Fynbo Classic æble-kanel bagefast frugtfyld på midten af den lange side af dejen, stop ca. 2 cm fra enderne. Fold først enderne ind over dejen, og herefter foldes de to langsider ind over marmeladen. Vend forsigtigt kringlen rundt, så samlingerne ligger nedad.
  • Lad kringlen efterhæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter ved stuetemperatur. Pisk et æg og pensl kringlen.
  • Drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen i ca. 10 minutter ved 225 grader varmluft til den er gylden på hele overfladen. Lad kringlen køle af, før den skæres ud og serveres.

Ingredienser

Det skal du bruge

Kringle
1 glas Fynbo Classic æble-kanel frugtfyld
75 g blødt smør
170 g hvedemel
25 g gær
½ dl mælk
½ æg
1 spsk sukker
1 knsp salt
Pynt
1 æg
Perlesukker
Mandelflager

Fynbo-classic-bagefast-æble-kanel-frugtfyld-tærte.png