Påskemuffins med ostecreme og blåbærmarmelade

Nemme påskemuffins med fyld af chokolade og blåbærmarmelade. Kagerne er toppet med lækker ostecreme i pastelfarver og små chokoladepåskeæg.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 15 pers.
  • Tid i alt 50 min.
  • Arbejdstid 20 min.
  • Share

Påskemuffins: Forvarm ovnen på 185 grader alm ovn. Smelt smørret og pisk imens æg og sukker til æggesnaps.

Pisk herefter smør og kærnemælk i æggesnapsen. Bland mel, salt og bagepulver i en skål og rør det sammen med æggeblandingen. Tilsæt det hakkede chokolade og vend det i dejen.

Placer 15 papirsforme på en bageplade. Hæld lidt af dejen i formenen. Fyld en teske fuld marmelade i midten af kagerne og dæk det med mere dej.

Kom kagerne i ovnen, og bag dem i 20 min. til de er gyldne. Lad kagerne afkøle helt inden de pyntes.

Ostecreme: Pisk først smørret luftigt, for at undgå klumper i cremen. Pisk flødeosten i og tilføj derefter flormelis. Konsistensen skal være cremet og ikke for blød.

Del cremen op i 3 skåle og tilsæt frugtfarven, til du har den ønskede farve. Hæld ostecremerne på sprøjteposer og sæt dem på køl.

Hak chokoladen i små aflange stykker, så det ligner små grene. Riv skallen fra en lime og bland forsigtigt lime og chokoladen sammen.

Sprøjt de forskellige ostecremer på kagerne. Top med chokolade/lime og afslut med 3 små påskeæg.

  • Påskemuffins: Forvarm ovnen på 185 grader alm ovn. Smelt smørret og pisk imens æg og sukker til æggesnaps.
  • Pisk herefter smør og kærnemælk i æggesnapsen. Bland mel, salt og bagepulver i en skål og rør det sammen med æggeblandingen. Tilsæt det hakkede chokolade og vend det i dejen.
  • Placer 15 papirsforme på en bageplade. Hæld lidt af dejen i formenen. Fyld en teske fuld marmelade i midten af kagerne og dæk det med mere dej.
  • Kom kagerne i ovnen, og bag dem i 20 min. til de er gyldne. Lad kagerne afkøle helt inden de pyntes.
  • Ostecreme: Pisk først smørret luftigt, for at undgå klumper i cremen. Pisk flødeosten i og tilføj derefter flormelis. Konsistensen skal være cremet og ikke for blød.
  • Del cremen op i 3 skåle og tilsæt frugtfarven, til du har den ønskede farve. Hæld ostecremerne på sprøjteposer og sæt dem på køl.
  • Hak chokoladen i små aflange stykker, så det ligner små grene. Riv skallen fra en lime og bland forsigtigt lime og chokoladen sammen.
  • Sprøjt de forskellige ostecremer på kagerne. Top med chokolade/lime og afslut med 3 små påskeæg.

Ingredienser

Det skal du bruge

100 g blødt smør (muffins)
130 g sukker
2 æg
2,5 dl kærnemælk
280 g mel
0,5 tsk salt
2 tsk bagepulver
100 g hakket mælkechokolade (muffins)
Blåbærmarmelade
15 papirsforme
100 g flormelis
100 g blødt smør (ostecreme)
150 g flødeost, naturel
Frugtfarve (blå, lyserød, gul)
Små påskeæg
50 g hakket mælkechokolade (pynt)
Skallen fra en lime

Oekologi-Organic-Fairtrade-Jam-marmelade.png