Blåbærtærte med creme fraiche

Nem og frisk blåbærtærte med klassisk mørdejsbund. Serveret med kold creme fraiche
Tip! Prøv også at erstatte blåbær frugtfyld med Fynbo Classic æble-kanel frugtfyld.

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer
  • Tid i alt 45 min.
  • Arbejdstid 30 min.
  • Share

Pisk smør og sukker sammen. Pisk et æg i og herefter æggeblommen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og ælt det kort sammen med smørblandingen. Lad dejen stå på køl i ca. 1 time før den rulles ud.

Rul dejen ud så den passer til en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Formen beklædes med den udrullede dej og kanterne skæres til. Gem det resterende dej, til at lave strimler af til låg. Prik små huller i bunden af dejen med en gaffel, for at undgå bobler. Dejen forbages i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

Et glas Fynbo Classic blåbær frugtfyld fordeles jævnt på tærtebunden. Udrul den resterende dej, og skær den i tynde strimler. Placer strimlerne på tærten, så de danner et gitterlåg.

Tærten færdigbages i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft. Server tærten med kold creme fraiche.

  • Pisk smør og sukker sammen. Pisk et æg i og herefter æggeblommen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og ælt det kort sammen med smørblandingen. Lad dejen stå på køl i ca. 1 time før den rulles ud.
  • Rul dejen ud så den passer til en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Formen beklædes med den udrullede dej og kanterne skæres til. Gem det resterende dej, til at lave strimler af til låg. Prik små huller i bunden af dejen med en gaffel, for at undgå bobler. Dejen forbages i 10 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Et glas Fynbo Classic blåbær frugtfyld fordeles jævnt på tærtebunden. Udrul den resterende dej, og skær den i tynde strimler. Placer strimlerne på tærten, så de danner et gitterlåg.
  • Tærten færdigbages i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft. Server tærten med kold creme fraiche.

Ingredienser

Det skal du bruge

Mørdej
250 g mel
150 g saltet smør (stuetemperatur)
125 g sukker
1 æg
1 æggeblomme
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk bagepulver
Frugtfyld
1 glas Fynbo Classic bagefast blåbær frugtfyld
Tilbehør
Creme fraiche

Fynbo-classic-bagefast-blåbær-frugtfyld-tærte.png