Vaniljemuffins med blåbærhjerte og crumbletop

Skønne og smagfulde vaniljemuffins fyldt med blåbær og toppet med crumble

Vurder denne opskrift

Fremgangsmåde

Så nemt er det

  • Antal personer 24 pers.
  • Tid i alt 20 min.
  • Arbejdstid 20 min.
  • Share

Forvarm ovnen på 175 grader alm ovn. For at lave muffinsdejen piskes smør, sukker og vanilje sammen til en cremet masse. Pisk æg og æggeblommer i et ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen, og vend skiftevis det i dejen og skiftevis med mælken.

For at lave crumbledejen skal mel, sukker og smør blandes sammen med fingrene til dejen bliver helt smuldret.

Hæld dejen i muffins forme med fordel ved hjælp af en sprøjtepose. Gem lidt af dejen til at lægge et låg over blåbærfyldet. Hæld Fynbo blåbær frugtfyld over i en sprøjtepose med en spids tyl (stor nok til at blåbærrene kan komme ud) og klip hul i enden. Sæt enden af sprøjteposen ned i muffindejen (ca. halvt ned i dejen) og tryk lidt frugtfyld ud i midten af muffindejen. Dæk hullet med blåbærfyldet med den resterende muffindej og drys en spiseskefuld af crumbledejen på toppen af kagerne.

Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til de er gennembagte og let gyldne på toppen.

  • Forvarm ovnen på 175 grader alm ovn. For at lave muffinsdejen piskes smør, sukker og vanilje sammen til en cremet masse. Pisk æg og æggeblommer i et ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen, og vend skiftevis det i dejen og skiftevis med mælken.
  • For at lave crumbledejen skal mel, sukker og smør blandes sammen med fingrene til dejen bliver helt smuldret.
  • Hæld dejen i muffins forme med fordel ved hjælp af en sprøjtepose. Gem lidt af dejen til at lægge et låg over blåbærfyldet. Hæld Fynbo blåbær frugtfyld over i en sprøjtepose med en spids tyl (stor nok til at blåbærrene kan komme ud) og klip hul i enden. Sæt enden af sprøjteposen ned i muffindejen (ca. halvt ned i dejen) og tryk lidt frugtfyld ud i midten af muffindejen. Dæk hullet med blåbærfyldet med den resterende muffindej og drys en spiseskefuld af crumbledejen på toppen af kagerne.
  • Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til de er gennembagte og let gyldne på toppen.

Ingredienser

Det skal du bruge

90 g smør
200 g sukker
1 æg
2 æggeblommer
420 g mel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
230 g mælk
30 g mel (til crumbletop)
90 g sukker (til crumbletop)
25 g smør (til crumbletop)
1 glas Fynbo blåbær frugtfyld

Fynbo-classic-bagefast-blåbær-frugtfyld-tærte.png